KU 4 / Tehtävä 2: Värimuunnos

Ku4 T2 Värimuunnos

 

KU 4 Taiteen kuvista omiin kuviin (syväntävä, 11.lk) / Marika Tervahartiala

Värimuunnos
Säilytä tutkittavan teoksesi kaikki muut elementit (sommittelu, mittakaava, sisältö) tismalleen samankaltaisina, mutta muuta kuvan värimaailma. Ideana on muuttaa kuvan tunnelmaa mahdollisimman paljon värimaailmaa muuttamalla.
Katso ensin kuvaasi ja pohdi, millaiset värit työssä tällä hetkellä on. Kertovatko värit jotakin kuvan aiheesta? Entä tunnelmasta? Mistä suunnasta tulee valo, mikä vuoden- tai vuorokaudenaika on kyseessä? Millaisia tunteita värit herättävät, mitä niistä tulee mieleen?
Kirjoita (adjektiivi)lista!
Valitse jokin seuraavista muuntelun tavoista tai keksi perustellusti jokin ihan oma:
Vastaväripari
Komplementtiväriparit ovat aina hurjan tehokkaita. Valitse jokin seuraavista pareista (viol&kelt /pun&vihr / sin&oranssi) ja päätä, mitkä pinnat käsittelet milläkin värillä. Sopii ehkä parhaiten yksinkertaisiin sommitelmiin?
Pastellivärit
Voi söpöys, ihQ ja silleen. My Little Pony pehmo-sateenkaarivärejä, ei mitään huisan kirkasta, vaan kaikki jotenkin pehmeän filtterin läpi ajettua. Sopisi erityisesti rankkoihin kuviin, koviin kontrasteihin muuntamaan tunnelman utuisen hattaranmakeaksi. Lähellä valkealla taitettujen värien maailmaa.
Taitetut värit
Mikä tahansa väri taittuu lisäämällä siihen JOKO mustaa TAI valkoista. Valitse, kumpaa skaalaa käytät. Suosittelen valitsemaan vain yhden värin, jonka eri taittosävyjä käytät.
Murretut värit
Väri murtuu, kun siihen sekoittaa sen vastaväriä. Tai toisin sanoen: jos kolmea pääväriä
(sin&pun&kelt) sekoittaa keskenään. Tämä värimaailma on syksyinen, joskus jopa hiukan
”likainen”, synkkä ja pahimmillaan tunkkainen. Ankeuttaa kätevästi iloisimmankin sisällön työstä kuin työstä, tuo helposti mieleen maan/maatumisen/kuoleman.
Perusvärit
Jee, tervetuloa selkeään ja raikkaaseen maailmaan! Perusväreistä tulee mieleen usein lastenhuone: railakkaa punaista, taivaansinistä ja kirkasta keltaista. Näitä värejä näet mm. liikennemerkeissä. Herättävät huomiota, aktivoivat. Simppeliä, tehokasta, korostaa taatusti sommitelmaa ja kadottaa syvyysvaikutelman. Saat äkkiä esittävästä aiheesta aika abstraktin 😉
Yhden värin sävyskaala
Sinulle, jolla on kyky nähdä sävyjä maailmassa. Valitse vain yksi väri, mutta käytä sen kaikkia mahdollisia sävyjä! Montako vihreää osaat sekoittaa? Ja mikä on ”vihreä”, koska siitä tulee ruskea/sininen/harmaa… ?? Eri sävyin voit korostaa helposti tilavaikutelmaa
Joku muu, oma & perusteltu värimaailma
(esim. keräten omista päivän vaatteista…?)

4 ajatusta artikkelista “KU 4 / Tehtävä 2: Värimuunnos

  1. Paluuviite: Miro tuunaa tyypit / KU4 värimuunnos – Kuvisarkea

  2. Paluuviite: Kuvis 4 teht 1 – Kuvisarkea

  3. Paluuviite: kuvis 4. kurssi teht.2 / – Kuvisarkea

  4. Paluuviite: Värimuunnos Vincent van Goghin maalauksesta ”Skull of a Skeleton with Burning Cigarette” / KU 4 – Kuvisarkea

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s